Algemeen nieuws

Uw kind gaat dagelijks naar school. U hoort van hem of haar hoe zij het vindt op school. Wat voor u belangrijk is dat uw kind met plezier naar school gaat en voldoende leert.

Om daarvoor te zorgen gebeurt er op de achtergrond natuurlijk een heleboel. Zo aan het eind van het jaar wil ik u even meenemen in wat we gedaan hebben om de kwaliteit van onze school te verbeteren, na een roerige periode vorig schooljaar:

 • er is dagelijks een hele prettige sfeer op school, kinderen zijn rustig en gaan op een fijne manier met elkaar om. Onze leerkrachten hebben dit bereikt door veel complimenten uit te delen. Van complimenten leer je meer dan van straffen!
 • Onze intern begeleider Linda Eertink brengt veel klassenbezoeken. Ze doet dit om de leerkrachten te ondersteunen zo goed mogelijk les te geven. Zij geeft tips om het onderwijs te verbeteren. De leerkrachten pakken deze tips op en zo verbeteren we samen de kwaliteit van onze lessen. Wij zullen dat hopelijk terug zien in de resultaten van de toetsen die in januari worden afgenomen.
 • Om goed te kunnen leren is het vak ‘LEZEN’ een heel belangrijk vak. En dan zijn er ook nog ‘2 soorten lezen’. TECHNISCH lezen en BEGRIJPEND lezen. Bij technisch lezen leren de kinderen goed en vlot te een verhaal te lezen, zonder te struikelen over lange woorden en lastige letters. Dit gebeurt vooral in groep 3 t/m 6. Bij begrijpend lezen leren de kinderen te snappen wat er in een verhaal staat: ze begrijpen de inhoud.
 • Voor het begrijpend lezen hebben we vanaf oktober voor groep 5 t/m 8 nieuwe boeken en werkschriften ingevoerd en hebben de leerkrachten een training gehad over hoe ze kinderen kunnen leren een tekst te snappen. Voor technisch lezen hebben we de afgelopen maanden gekeken welke manier van werken het best past bij onze kinderen. Vorige week hebben we een splinternieuwe leesmethode voor groep 4 t/m 6 gekozen, waarmee we vanaf januari aan het werk gaan.
 • Een ander belangrijk vak is REKENEN. Vanaf januari gaat het team bezig met het kiezen van een nieuwe leermethode voor rekenen. Het kiezen van een nieuwe rekenmethode is een stuk lastiger. Daar nemen we een half jaar de tijd voor, zodat we in het nieuwe schooljaar kunnen starten met nieuw lesmateriaal. En…… de rekenboeken die we nu gebruiken zijn niet slecht, maar beginnen te verouderen. En de Maurits moet natuurlijk wel bij de tijd blijven, zodat we de kinderen zoveel mogelijk leren.
 • Als u de school binnen wandelt kunt u ook zien dat er iets veranderd is. Het plakplastic is van de deuren verdwenen, zodat je de school gewoon binnen kunt kijken, er is een zitje ingericht voor ouders van de peuterspeelzaal en school, waar kinderen kunnen spelen en de ouders een kopje koffie kunnen drinken.
 • Oude tafels en werkbanken zijn uit de hal verdwenen, zodat het er gezellig en netjes uitziet. En als u deze week binnen loopt zult u zien dat de hal heel erg mooi in kerstsfeer is gebracht. Dit is gebeurd door de ouders van de ouderraad die daar heel erg veel tijd in gestoken hebben. Het ziet er fantastisch uit! Heel erg bedankt daarvoor!
 • In de hal staan kerstbomen en in die bomen hangen foto’s van alle kinderen en leraren van de school. De kinderen hebben hun eigen foto versierd en zijn daar heel trots op. Komt u een keer kijken?
 • Opvallend op welke manier ouders die de school binnen komen voor een gesprekje zich opstellen. Dit gebeurt op een hele positieve manier. Ouders willen meedenken over wat goed is voor hun kind, zonder een ander te veroordelen. Dat is een groot compliment voor u! Daar hebben we als school natuurlijk niets aan gedaan, maar het is wel heel fijn om dit mee te mogen maken!
 • De afgelopen maanden zijn er ook nieuwe leerlingen de school binnen gekomen. Dat is fijn, een school heeft dat nodig. De kleuters zijn nu met 29 kinderen.Vanaf februari zullen we de groepen 1 en 2 zo inrichten dat de kinderen in kleine groepen les krijgen in plaats van met 29 kinderen tegelijk. U hoort daar in januari meer over.
 • En als laatste heb ik de afgelopen maanden ontdekt dat alle leraren en leraressen van de Prins Maurits zich met heel veel plezier inzetten om het onderwijs aan uw kind te zo goed mogelijk te geven. Ze leveren fantastisch werk. Ik wil hen daarvoor op deze plek ook hartelijk danken.

Met goede moed gaan we in januari verder met het tweede stuk van het schooljaar. Fijn om dit te mogen doen. Ik wens u een hele goede kerstperiode en een goede start van 2020.

met vriendelijke groet,

Gerard Regeling

Directeur CBS de Koning.